Dünyanın her yerinde (Antraktida ve bazı adalar hariç) yılan türlerine rastlamak mümkün. Yapılan son araştırma sonuçları, dünyada 3000’den fazla yılan türü olduğunu ortaya çıkartmıştır. Çoğu yılan türleri birbirilerine benzesede, içerlerinde tuhaf görünümlüleri de vardır. Y;lanlar arasında en büyük tür anakonda ve en küçük tür Leptotyphlops carlae olduğu bilinmektedir…
Fil Hortumu Yılanı.
yaşam alanları sadece Endoneziya topraklarıyla kısıtlı olan bu ilginc yılan türün sahip olduğu sıradışı vücudundan dolayı bu ismi (Elephant Trunk Snake ) almıştır. Vücudunda olan hafif kırışıklar onu bir fil hortumuna benzetmektedir.
Dokunaçlı Yılanlar.
Güneydoğu Asia’da su bölgelerinde yaşayan bu yılanlar sahip olduğu dokunaçlarından dolayı Dokunaçlı Yılan (Tentacled Snake) adlandırılmıştır.
Uzun Burunlu Asma Yılanı.
Uzun burunlu asma yılanı (Long Nosed Vine Snake) sadece Güneydoğu Asya’da bulunur ve isimleri vücudunun başından uzanmış olan burunlarından kaynaklanmıştır. Gözleri yataydır.
Madagaskar Yılanı.
Langaha Nasuta yılanları dünyada yaşayan en ilginç sürüngenlerden biri olarak görülüyor. Genellikle kertenkelelerle beslenen bu yılanların her iki cinsiyyetlerinin boynuz benzeri burunları vardır.
Bu burun erkeklerde dışa doğru sivri bir şekilde olurken, dişilerinde yaprak şeklindedir.
Dikenli Engerek.
Son derece zehirli olan Atheris Hispida, Orta Afrikanın yağmurlu ormanlarında bulunan, vücudlarını diken benzeri bir yapının süslediği ilginç bir yılan türüdür. Erkekleri dişilerinden biraz daha büyük olur.
Deniz Yılanı.
Deniz yılanları hayatları boyunca okyanuslarda yaşaya bilecek bir garip yeteneğe sahipdirler. Dünyada 62 türde olan su yılanları türlerinin bazılarının zehiri kobra zehrinden 10 kat daha zehirlidir.
Boynuzlu Engerek.
Boynuzlu Engerekler (The Horned Viper) Kuzey Afrika ve Orta Doğu çölleri boyunca yayılan ve oldukça sessiz olmaya eğilimlidirler. Kafalarında olan boynuzları bu yılanlara ejderha benzeri tuhaf bir görünüm sunmaktadır. Zehirleri insanlar için çok da tehlikeli olmadığı varsayılmakta.
Köstebek Yılanı.
Genellikle küçük kemirgenlerle beslenen bu küçük yılanlar, Afrikada bulunurlar. Zamanlarının çoğunu köstebekler gibi toprak altında harcadıkları için bu isimle (The Burrowing Asp) adlandırılmışlar.
Kaplan Sırtlı Çiçek Yılanı.
The Tiger Keelback olarak bilinen bu yılanlar Doğu Asya’da bulunan bir Japon su yılanı türüdür. Zehirli olmalarına rağmen insanlar için tehlikeli olmadıkları kabul edilmiştir. Şimdiye kadar bu yılanların ısırması sonucunda ölen 1 kişi biliniyor ki, bu da 1980’li yıllara tesadüf edilir.
Uçan Ağaç Yılanı.
Güneydoğu Asya’nın nemli ormanlarında bulunan bu yılan türü hafif zehre sahiptir. Bilimsel adı Chrysopelea paradisi olan bu yılan türü bazen cennet ağacı yılanı olarakta tanımlanır. İsimleri uçan yılanlar olsa da, aslında uçamazlar.
Ağaçdan ağaça tullanırken havada bir planör kimi süzülerek uçuyormuşlar gibi görünürler.